Предадоха ли България тримата наши евродепутати при гласуването на пакета “Мобилност”?

Трима евродепутати от България провалиха отхвърлянето на пакета „Мобилност“ при вчерашното гласуване в Европейския парламент в Страсбург.

 

Гласуването бе с 156 „За“ и 154 гласа „Против“. 14 евродепутати гласуваха с „Въздържал се“. Така в сряда правилата за превозвачите влизат в пленарната зала, след като цяла година успяхме да я отлагаме. Т.е. точно два гласа не достигнаха на лагера на противниците на промените. За съжаление на досегашната позиция на Бълария, Светослав Малинов, Николай Бареков и Нежми Али са тримата депутати, които са отсъствали от залата по време на гласуването, съобщи министърът на транспорта Росен Желязков.

Пред БНР Светослав Малинов заяви, че е бил възпрепятстван от неуредиците на летището във Франкфурт.


Нежми Али посочи пред националното радио, че семеен проблем го е задържал в България.

 

Във „Фейсбук“ страницата си Николай Бареков написа, че не е участвал в гласуването „ЗА бизнеса на транспортните олигарси“ и така подкрепя по-добрите условия на труд за българските работници.

„Изпълних волята на моите избиратели, пратили ме в Брюксел, да работя за подобряването на техните доходи, социално положение и условия на труд. Нека лобистите на транспортните олигарси, които финансират укриващия се в САЩ издирван от медиите политик, сега се поставят на мястото на един обикновен български шофьор на ТИР“, пише още той.

bulmedia.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *