Цената му е около 2 лева, но лекува много и сериозни заболявания

Има едно страхотно природно лекарство, което помага за здраво сърце, както и на болните от диабет. Споделя го д-р Атанас Михайлов и се оказва, че всички можем да си го купим, защото струва не повече от 2 лева в билковите аптеки.  Това е тученицата, която доскоро се смяташе за плевел и просто беше отстранявана и изхвърляна от посевите. Лекарят обаче твърди, че ако я консумираме прясна, под формата на салата например, ще си набавим голямо количество полезни вещества, борещи се с лошия холестерол и помагащи за производството на червени кръвни телца, които помагат за кръвообращението и снабдяват органите и тъканите с кислород.

Тученицата има отлично влияние върху работата на сърцето, защото съдържа повече Омега-3 дори и от рибеното масло. В нея се съдържат още фибри, манган, магнезий, желязо, калий, калций и мед, както и витамини А, В и С. Семената от това растение имат положителна роля както за здравото сърце, така и за болните от диабет тип 2. Консумирайте 8 седмици, за да почувствате ефекта от тях. Нужно е да ги хапвате два пъти дневно, по 5 грама.


Сред другите полезни свойства на растението са отслабването по време на диети, лечението на псориазис, сваляне на високото кръвно и пречистване на черния дроб.
А ето и още от полезностите й, синтезирани накратко:
1. Ползи за сърцето и сърдечно-съдовата система. Борба с лошия холестерол и намаляване на кръвното налягане.
2. Помощ при регулация на теглото – има малко калории, но много полезни вещества и фибри.
3. Борба с различни състояния на кожата, дължащи се на големите количества витамин А и друи съединения – намаляване на възпалението при ужилване от пчела или ухапване от змия при локално приложение, намаляване на бръчките и помощ при заздравяването при увредена кожа.
4. Укрепване на костите, заради съдържанието на минерали като калций, желязо, магнезий и манган.
5. Образуване на кръвни клетки и подаването на повече кислород към органите и тъканите, заради високото съдържание на мед и желязо. Стимулация на метаболитната дейност.

Източник: vsyakajena

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *