Десислава Радева дефилира в ослепителна рокля пред японския император и засенчи първи дами и кралици (Снимки): –

Българската президентска двойка – Румен и Десислава Радеви бяха сред избраните гости на едно от най-тържествените събития в световен мащаб – официалната интронизация на японския император Нурихито.

Първото ни семейство демонстрира изтънчен вкус и изискан стил, и с това се нареди достойно до куп световни короновани особи, които също бяха специални гости на събитието. За тържествения ден президентът бе облечен в черен фрак с бяла жилетка и папийонка, а Десислава Радева бе в ефирна рокля в бледолилаво с прозрачни ръкави, остро V-образно деколте и дължина до земята.

 

Тя бе гарнирана с широк бял колан в талията, който бе съчетан с аксесоарите на съпруга ѝ. На врата си Радева носеше перлена огърлица с акцент черен камък. Косата ѝ бе прибрана в нисък кок.

Десислава Радева рокля

Тоалетът е от българската дизайнерка Невена Николова, която отдавна облича първата ни дама, изработен е от коприна, а точното наименование на цвета е “глетчер”. Президентшата бе облечена изцяло според строгия протокол, който интронизацията изисква.


Румен и Десислава Радеви се движеха ръка за ръка. Събитието бе уважено от бившия френски президент Никола Саркози, полският президент Анджей Дуда и съпругата му Агата, чешкият министър-председател Андрей Бабиш и съпругата му Моника, кралят и кралицата на Холандия – Максима и Вилем-Александър, принц Чарлз, датската принцеса Мери и принц Фредерик, белгийският крал Филип и съпругата му Матилд и много други. Ето още от гостите на събитието:

принц Фредерик

Датският принц Фредерик със съпругата си.

Чешкият министър-председател Андрей Бабиш

Чешкият министър-председател Андрей Бабиш и съпругата му Моника (Снимка: AP/БТА)

Принц Чарлз и датската принцеса Мери

Принц Чарлз и датската принцеса Мери

Шведският крал Густав и принцеса Виктория

Шведският крал Карл Густав ХVI и принцеса Виктория

Кралица Максима и крал Вилем-Александър

Кралица Максима и крал Вилем-Александър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *