12 трика на психологията, които всеки трябва да знае

Има психологически трикове, които действат на подсъзнателно ниво. Те помагат за предразполагане на събеседника, как да се присъедините към новата компания или незабавно да се успокоите в момент на стрес.

№ 1. Когато няколко души се смеят, всеки гледа този, който му е най-симпатичен

След успешна шега или по време на оживена дискусия в компанията на хора, всеки инстинктивно гледа този, когото харесва най-много. Затова, за да разберете всичко за отношенията в компанията на приятели, подгответе няколко убийствени шеги.

№ 2. Ако сте нервни – дъвчете

Преди важен разговор или събитие, което ви изнервя, струва си да опитате дъвка или дори да хапнете нещо.
Следователно, докато дъвчете, мозъкът ви мисли, че няма опасност и можете да се отпуснете. Той изпраща сигнал, който облекчава нервното напрежение и спомага за успокояване.

№ 3. Втренченият поглед ще ви помогне да извлечете всяка информация

Ако отговорът на вашия събеседник не ви харесва или ви се струва, че той не договаря нещо, просто продължавайте мълчаливо да го гледате в очите.

В такава ситуация мълчанието за събеседника ще стане толкова непоносимо, че ще бъде принуден да ви каже буквално всичко.

№ 4. Представете си, че работодателят ви е вашият дългогодишен добър приятел

За да не се притеснявате по време на важен изпит или интервю, представете си, че човекът отсреща е ваш приятел, когото не сте виждали отдавна. Това ще ви помогне да се успокоите мигновено, а отговарянето на въпроси ще бъде много по-лесно.

№ 5. Ако трябва много да работите с хора, поставете огледало зад себе си

Ако често общувате с различни хора на работа, закачете малко огледало на стената зад гърба си. Ще се изненадате, но много клиенти ще се държат по-учтиво с вас. Това е така, защото хората не обичат да се виждат ядосани и раздразнени.

№ 6. Ако мислите, че някой ви наблюдава, започнете да се прозявате


Да, прозяването е просто невероятно заразно. Човекът, който те е погледнал, вероятно също се прозява, просто се огледай наоколо и ще разбереш кой е.

№ 7. Ако искате да спрете боя, тогава просто вземете нещо за хапване и застанете между удрящите се

Това явление се нарича „snackman effect“. Факт е, че моментът на хранене е свързан със спокойствие и релакс. Много малка е вероятността човек да нападне този, който яде, така че конфликтът бързо ще отшуми.

№ 8. Ако искате да се отървете от някакъв предмет, просто го дайте на човека, говорейки с него

Задайте на човека личен въпрос или разберете мнението му за нещо. По време на реакцията мозъкът ще бъде толкова зает, че всичко останало ще се случи на нивото на рефлексите. В тази ситуация повечето хора ще вземат нещо от вашите ръце, без изобщо да се замислят.

№ 9. Ако искате лесно да се сприятелите с човек, просто го помолете за нещо

Това трябва да е нещо възможно най-просто (да ви подаде соса, салфетка, лист хартия или химикалка). Човекът, който предоставя услугата, на подсъзнателно ниво решава, че се отнася с вас добре, така че ще го направи отново.

№ 10. Важната среща е най-добре да се проведе в началото или в края на деня.

Хората помнят най-добре всичко, което се случва в самото начало или в края на деня, а всичко между тях се помни размито. Следователно, уговорете важна среща в края или началото на деня. А на интервюто опитайте се да бъдете първият или последният от кандидатите.

№ 11. Обърнете внимание на посоката на краката на хората по време на разговор

Краката на човека по време на разговор ще ви помогнат да разберете отношението към събеседниците и скритите емоции. Когато се приближавате към хората, но те се обръщат само с тялото, а положението на краката остава същото, тогава те, очевидно, не са предразположени към вас.

№ 12. Отразяването на чуждите жестове ще помогне да се установи доверие

Огледалните жестове, пози или изражения на лицето ще помогнат бързо да спечелите доверието на събеседника. Дори ако човек не забележи това, поради жестовете, които познава, той подсъзнателно вижда себе си във вас. Но важното тук е да не прекалявате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *