Катето Евро като модел в уникални снимки от 1977 г.

Катерина Евро е първата дама от модния подиум, станала кинозвезда в България. А трамплин – култовият филм „Оркестър без име”. 

Усеща топлината на прожекторите едва на шестнайсет, когато се пробва като фотомодел в списанията „Лъч” и „Лада”. Следва скок на котешката пътечка и сериозни ангажименти като манекен на ЦНСМ в соцвремената. „Тогава беше сложно с тоалетите.

Нямаше нищо по магазините. Както други колежки, изчаквах дрехите да се поизпрашат по ревюта и ги купувах с отстъпка”, разправя Евро всеки път, щом стане дума за зората на кариерата й. Дебютът й в киното е през 1978-а в „Чуй петела”. Четири години по-късно идва големият фурор с филма на Людмил Кирков „Оркестър без име” по сценарий на Станислав Стратиев. Зареждат се „Мярка за неотклонение”, „Равновесие”, „Третото лице”, „Три Марии и Иван”, „Забранено за възрастни”, „Брачни шеги” и т.н.


 

 

 

 

Първото Евро събличане е пред камерата на Виктор Чичов в „Оркестър без име” в сцена с Георги Мамалев, а последното засега в името на изкуството – за корицата на списание Eva през 2006-а. Сесията е месец преди да навърши половин век и за нея актрисата позира върху зрели домати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *