Британски вирусолог: В цялата си кариера не съм виждал нищо по-страшно от КОВИД-19

В кариерата си не съм виждал нищо по-страшно от КОВИД-19. Това заяви в предаване на британската тв водещият вирусолог д-р Ричард Хачет, на когото е поверено разработването на ваксина.

“Няма да е луда аналогията с Втората световна война. И СЗО използва този термин – като на война. Това добре описва способностите на този вирус”, казва Хачет. Той твърди, че е работил върху ебола, SARS и MERS, но за първи път се сблъсква с нещо толкова опасно.


“Това е така, защото КОВИД-19 съчетава изключителна заразност и висока смъртност”, казва лекарят. Други британски медици обявиха, че пикът на епидемията ще е около Великден.

В събота в Северна Македония бяха обявени още два случая на заразени, а в Румъния болните нараснаха до 11. Двамата македонци са двойка от село край Дебър, които се върнали от Италия. В Хърватия случаите са 12, а в Словения – 8. Общият брой на заразените в света вече надхвърли 104 000 души, а починалите са 3526. В Германия болните са 717, а във Франция – 716.

Заради паниката от френска болница са били откраднати хиляди маски, както и дезинфектанти. В Испания 60 души се заразили по време на погребение.

Малта попречи на круизен кораб да влезе в пристанището ѝ, а на друг лайнер край Сан Франциско бяха открити 21 заразени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *