Като си легна вечер и започва едно въртене в леглото до безкрай, докато един ден съседът не ме светна за тези методи

Нарушенията в съня биват различни форми и засягат хората по различен начин. Някои хора не могат да заспят в продължение на часове, опитвайки се да намерят някакво средство-чудо, което да им помогне да отлетят в света на сънищата с натискането на един бутон.

И те могат да бъдат изненадани, когато разберат, че той действително съществува! Нарича се акупунктура и може да се използва при широк спектър от заболявания, в това число и безсъние. Всичко, което е неонходимо да направите, е да окажете натиск върху определени точки на тялото си и в един момент ще заспите като бебе.

За да използвате техниките за акупунктура за бърз сън, първо трябва да разберете как те влияят на тялото ви. Има различни акупунктурни точки по тялото и всяка от тях има различен терапевтичен ефект. Когато говорим за нарушения на съня, има три точки, върху които трябва да се съсредоточие.


Едната точка е така наречената «LV3», тя може да помогне при голямо разнообразие от физически заболявания, включително безсъние. Намира се в горната част на крака между палеца и втория пръст. Трябва да я натиснете в продължение на четири или пет секунди, преди да се опитате да заспите.

Друга важна точка срещу безсънието, е точката «P6». Тя се намира на ръката на разстояние три пръста над китката и между жилите. Притиснете я за пет минути и тя ще ви помогне да заспите.

Последната точка, която помага в борбата с безсънието, е наречена «K1». Тази точка се намира в долната част на крака в средата на линията между стъпалото и петата. Към K1 трябва да се приложи натиск в продължение на 30 секунди, отпуснете се за пет секунди, а след това приложете натиск около 30 секунди.

Има и много други неща, които можете да направите, за да помогнете на съня си. Ограничете използването на каквито и да било стимуланти като кофеин или никотин, преди лягане. Редовните часове сън също са важни, защото те помагат на тялото да бъде в ритъм и да го подготвят за сън всяка нощ. Важно е също така да избягвате работата с компютър, храненето и гледането на телевизия в леглото.
Тези съвети и използването на акупунктурата са помогнали на много хора да преодолеят нарушенията в съня си. Така че, ако броите овце, това не е начинът да заспите, опитайте нашите методи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *