Всяко едно от тези неща може да отстраните сами вкъщи само с натурални средства

Преди да посегнете към агресивните лекарства за отстраняване на брадавици, бенки и старчески петна, опитайте тези ефективни рецепти

Несъвършенства на кожата биха могли да доведат до доста дискомфорт и излишни комплекси. Хормонален дисбаланс и промените в начина на живот са най-честите причини за проблеми като брадавици, пигментация, разширени пори и белези по рождение.

Можете да се обърнете за помощ към козметични и фармацевтични средства за премахването на тези недостатъци.

Въпреки това, lekuva.net ви съветва да пробвате първо с природни продукти, които ще направят кожата ви отново красива и здрава. Разбира се, както преди ползването на всяко лекарство е необходимо да се консултирате с лекар, тъй като често кожни проблеми биха могли да посочат по-сериозни нарушения в организма.

 

1. Брадавици

Известно е, че човешкият папиломавирус (HPV) причинява образуването на брадавици. Това са малки израстъци по кожата или лигавиците. Най-често срещаните начини за решаване на този проблем е замразяване и използването на салицилова киселина. Но натуралните продукти също биха могли да се справят с брадавиците.


Натъркайте брадавицата преди лягане с бананова кора. Правете това в продължение на 2 седмици или толкова дълго, колкото е нужно, за да изчезне.

Друго добро средство – пресен мед . Преди да си легнете поставете мед върху брадавицата и покрийте с марля. Продължителност на лечението е същата като тази с кората от банан.

Също така, брадавицата ще изчезне, след като се използва сок от чесън. Втрива се два пъти на ден за 2 седмици и се слага превръзка. За бързото отстраняване на брадавици ще ви е необходимо и ябълков оцет. Навлажнете парче памук в него и направете превръзка върху брадавицата за през нощта. Повторете процедурата на сутринта и до вечерта ще бъдете приятно изненадани.

 

2. Бенки

Мажете бенките с паста, направена от равни количества рициново масло и хляб. Втривайте винаги, когато можете и дръжте колкото е възможно по-дълго върху бенката.

Може да използвате също така и сок от чесън. Приложението е същото, като върху брадавиците.

 

3. Пигментни петна

Петната по кожата биха могли да бъдат свързани с възрастта, а могат да се появят и поради прекомерно излагане на слънце. Най-често те се появяват по лицето, раменете и ръцете. Най-добрият лек за този недостатък – лимонов сок. Просто навлажнете памучен тампон със сок и по два пъти на ден натърквайте проблемните области.

Също така, за да се отървете от старческите петна може да се смесят хрян и оцет в съотношение 1:1. Мажете засегнатата област на кожата всеки ден в продължение на около 15 минути, докато изсветлеят петната. Тази смес НЕ Е подходяща за лицето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *