Мигновено облекчава сърбежа и неистовото чесане след ухапване от комар – вече го имате у дома и не струва нищо:

Лято е! С топлото време и прекрасното ухания на дърветата и цветята навън идват и досадните насекоми.

Сред най-голямата напаст през топлите летни вечери са жужащите и хапещи комари. Не само могат да ви развалят почивката, но и оставят само негативни спомени и непоносим сърбеж по цялото тяло. Все пак – не изпадайте в паника! Има доказано с годините средство, което по някаква причина никога не се споменава в стотиците статии и съвети по въпроса.

В търсене на спасение от комарите, ние обикновено щурмуваме аптеки и магазини за битова химия.

А всичко е много просто – трябва ви най-обикновен прибор, който се намира във всяка кухня. Без ужасни миризми и купища пари, хвърлени на вятъра, изпробва Ко4.

Ето най-достъпното и евтино средство при ухапване от комар:

лъжица в дланта

Сварете малко вода в съд, след което поставете вътре обикновен лъжица. Тя трябва да се загрее така, че да пари. След това я притиснете към мястото на ухапването. Основното нещо е да намерите точното място, така че да не се изгорите. Трябва да изчакате 15-25 секунди и след това да отстраните лъжицата.


Всичко е съвсем просто: топлината разрушава структурата на слюнката на насекомото – веществата, които ни принуждават да разчесваме ухапаното място до кръв. С този метод ще престанете да усещате сърбежа и желанието да се чешете, освен това ухапаното дори няма да се подуе. Между другото, ако нямате лъжица под ръка, използвайте всякакви горещи предмети (дори чаша чай).

ухапване комар

Забавни факти за комарите:

• Според учени комарите предпочитат потни хора. Насекомите просто се побъркват, когато усетят миризмата на въглероден диоксид, излъчвана от тялото.

• Блондинките трябва да бъдат по-бдителни от брюнетките. Звучи смешно, но изследванията показват, че дамите с руса коса са атакувани от комари много по-често от тъмнокосите или червенокосите. Като цяло, в цялата тази история мъжете трябва да триумфират, защото комарите ги хапят по-рядко от жените.

Между другото, точно женските комари са кръвосмучещи. Мъжките се хранят с вода или нектар от цветя.

• Комарите със сигурност могат да се наричат ​​върколаци и е по-добре хората да не излизат от къщи на пълнолуние. В този момент активността на тези насекоми се увеличава значително (500% !!!)

• Гладният комар не спира пред нищо. В търсене на храна, това малко същество може да прелети до 64 километра!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *